Kris Vandegoor

Een kwestie van geluk

[“https://player.vimeo.com/video/151910163″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0” webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>]

Productie: Panenka (Tom Lenaerts en Kato Maes)

Regie: Kat Steppe

Producer: Rene Vermeulen

Beeld: Kris Vandegoor

Klank: Koen Deleeuw

Redactie: Jan Daneels, Alexandra Lens en Mostafa Benkerroum

Montage: Jan Vanderweken

Grading: Frank Temmerman

 

`Een Kwestie Van Geluk’ is een tiendelige humaninterestreeks, geregisseerd door Kat Steppe. In tien afleveringen wordt het verhaal verteld van mensen in Borgerhout en Antwerpen-Noord: twee wijken in Antwerpen waar meer dan 170 nationaliteiten op een zakdoek samenleven.

Jongeren en ouderen die er al generaties wonen, mannen en vrouwen met migratieroots, en nieuwkomers die nog maar net zijn aangekomen. Ze hebben één ding gemeen: een sterk verleden of een droom van een beter leven.

Hun levens zijn bepaald door keuzes die ze ooit maakten, en tegelijk is hun parcours gekleurd door geluk en tegenslagen. ‘Een Kwestie Van Geluk geeft een integere kijk op de persoonlijke verhalen van bijzonder verscheiden mensen uit de buurt, voorbij de vooroordelen die over hen en hun deel van de stad bestaan.

Comments are closed.