Diego Dezuttere

Marsman opnieuw genomineerd

 

De VRT-fictiereeks “Marsman” is geselecteerd voor het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz, Frankrijk. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht. Ook vier andere Vlaamse (co)producties maken kans op een prijs.

Voor het luik fictie zijn dit jaar 11 internationale reeksen genomineerd, waaronder de VRT-reeks “Marsman”. Daarin vertolkt Jurgen Delnaet de rol van de 40-jarige Nico Marsman die na een reeks tegenslagen zijn leven weer op sporten probeert te krijgen.

De serie neemt het op tegen topreeksen als het Britse “Fortitude” en “Wolf Hall”, het Australische “The code” en “The team”. Die laatste is een internationale politieserie gemaakt door vijf producenten en acht televisiezenders uit verschillende landen, waaronder België. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Veerle Baetens, de Deen Lars Mikkelsen en de Duitse Jasmin Gerat. Ook Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters, Marijke Pinoy en Line Pillet zijn te zien in de serie.

Drie andere producties ook geselecteerd

Ook “The missing” maakt zijn opwachting op het televisiefestival. De BBC-reeks wordt vertoond binnen het programmaluik Special Screening en werd voor Vlaanderen gecoproduceerd door het Brusselse Czar TV.

“Emergency exit”, een project van Lieven Corthouts, is dan weer geselecteerd voor Smart FIP@, een platform waar cross-mediale projecten in ontwikkeling gepitcht worden. “Emergency exit” combineert een documentaire –dat een coming-of-age-verhaal over drie jongeren in een Afrikaans vluchtelingenkamp brengt– met een webtool en een webdocumentaire.

Binnen de categorie Performing Arts is “Before the last curtain falls” te zien, het relaas van een groep transseksuelen en drag queens tijdens hun laatste theatertournee. De documentaire werd geregisseerd door de Canadees-Duitse regisseur Thomas Wallner, die het scenario schreef samen met de Vlaamse cineaste Eva Küpper. De film werd ingeblikt met een grotendeels Vlaamse crew en werd gecoproduceerd door Bart Van Langendonck

Comments are closed.