Lou Berghmans

Meer dan 400.000 bezoekers voor Marina

ARVE Error: no id set

400.000 bezoekers betekent een Diamanten Award die aan Matteo Simoni en Evelien Bosmans werd overhandigd. De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

Naast Het Vonnis van Jan Verheyen en FC De Kampioenen – de Film van Eric Wirix, is Marina de derde film die op een paar weken tijd in de top 20 van meest bezochte Vlaamse films indook (zie volledig lijstje in bijlage).
De film gebaseerd op de jeugdherinneringen van zanger Rocco Granata, speelt sinds 6 november in de Belgische bioscoopzalen en houdt dapper stand in de top 10 van de nationale bezoekersaantallen.

Marina vertelt het grote verhaal van een jonge man tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren ’50.
Matteo Simoni vertolkt Rocco, Evelien Bosmans is Marina.  Naast hen spelen Luigi Lo Cascio (La Meglio Gioventù) en Donatella Finocchiaro de ouders van Rocco.  Ook Warre Borgmans en Chris Van den Durpel spelen belangrijke rollen.

Marina is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks, in coproductie met de broers Dardenne en het Italiaanse Orisa Produzioni.  De film kon rekenen op steun van o.a. het VAF/Filmfonds, één, Wallimages en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.  De film wordt verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

 

Comments are closed.