Diego Dezuttere

Marsman

Half augustus gaan Sultan Sushi en Eén van start met de opnames voor Marsman, een nieuwe achtdelige fictiereeks met Jurgen Delnaet, David Cantens, Robby Cleiren, Mathias Sercu en Tom Audenaert in de hoofdrollen. De Gentse singer-songwriter Sioen levert de soundtrack voor de reeks.

Marsman vertelt het verhaal van Nico Marsman, die zijn moeder verliest en kort daarna ook zonder werk komt te zitten. Wanneer hij bovendien de zorg voor zijn autistische broer op zich neemt, wordt het te veel voor Nico’s vrouw. Ze gaan uit elkaar. Nico wil zijn leven weer op de sporen krijgen, maar hoe begin je daaraan?

Jurgen Delnaet kruipt in Marsman in de huid van het hoofdpersonage Nico Marsman en David Cantens vertolkt de rol van zijn autistische broer Rudy. De andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Robby Cleiren, Mathias Sercu en Tom Audenaert en ten slotte zullen ook Maaike Cafmeyer, Machteld Ramoudt, Lynn Van Royen en Laurence Roothooft een rol vertolken in Marsman.

De reeks werd geschreven door Mathias Sercu. Hij speelt zelf ook de rol van Mark, de eenarmige drummer van De Marsmannen, de muziekgroep rond het hoofdpersonage Nico Marsman. Mathias zal de regiestoel delen met jong talent Eshref Reybrouck. Producer Els Chapelle en Serge Bierset, hoofd Fictie van Sultan Sushi, superviseren.

Marsman wordt geproduceerd met de steun van het Mediafonds.
Marsman wordt uitgezonden in het voorjaar van 2014.

 

setfotografie Nyk Ink

Comments are closed.