Lou Berghmans

“Salamander” zal uitgezonden worden op BBC Four

ARVE Error: no id set

BBC Four heeft de rechten van “Salamander” aangekocht. De fictiereeks zal worden opgenomen in de zaterdagavondprogrammatie, traditiegetrouw het moment waarop kwalitatieve buitenlandse producties uitgezonden worden. Er staat ook een Noord-Amerikaanse remake van de reeks in de stijgers.

Het zaterdagavondslot op BBC Four wordt ook gevuld met internationaal succesvolle reeksen als “The killing” en “Borgen”.

Minister van Media Ingrid Lieten en Pierre Drouot van het Vlaams Audiovisueel Fonds zijn opgetogen en noemen de verkoop “fantastisch nieuws”;

“Salamander” werd op Eén uitgezonden en lokte veel kijkers. In de reeks wordt de doos van Pandora geopend wanneer in een private bank de 66 kluizen van een select kransje figuren uit de hoogste Belgische echelons gekraakt worden. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Bouw, Filip Peeters en Jo De Meyere.

De reeks werd ook al verkocht aan de RTBF en er lopen onderhandelingen met tv-stations in meerdere landen.

Comments are closed.